Inbrottsskydd och kameraövervakning på din arbetsplats

Det finns många anledningar till varför du ska utrusta din byggarbetsplats med både inbrottsskydd och kameraövervakning. Många byggarbetsplatser står obevakade eller har ett undermåligt inbrottsskydd och är därför en lätt måltavla för obehöriga.

Att säkra upp byggarbetsplatsen med strategisk kameraövervakning gör att du kan rikta in dig mot ett inbrottsskydd som är väl anpassat till arbetsmiljön. Beroende på hur byggplatsen ser ut för det pågående projektet kan det vara nödvändigt att göra förändringar i hur skyddet ska se ut.

Hur ser ett inbrottsskydd ut?

När man installerar ett inbrottsskydd utgår man alltid från vad du som kund har för behov. En inhägnad byggarbetsplats med in och utpasseringssystem är kanske tillräckligt på dagtid, men efter att man lämnat arbetsplatsen för dagen kan det fortfarande skapa fri passage och ha en hög utsatthet för inbrott.

Ett anpassat inbrottsskydd är någonting som finns för att förhindra ett inbrott. Skyddet ser olika ut för olika objekt och ibland behövs många olika typer av inbrottsskydd och ibland behövs det mindre. Vi hjälper dig med professionell bedömning i hur du kan säkra utsatta områden och minska risken för olaga intrång.

Vanliga ställen som man förstärker är dörrar och fönster. På en byggarbetsplats kan det handla om att man placerar denna typ av inbrottsskydd vid byggbodar och container.

Säkra upp arbetsplatsen med komplex kameraövervakning

Visst är det viktigt att tänka på säkerheten på arbetsplatsen? Som arbetsgivare är det flera saker som du behöver tänka på innan du väljer att installera kameraövervakning på byggarbetsplatsen. Förutom att det är en nödvändighet att skydda egendomen från inbrottstjuvar både runtomkring det inhägnade området, men även innanför kan det vara en smidig och enkel lösning för att kunna ha kontroll över vem som rör sig på egendomen.

Det finns flera smarta lösningar som hjälper till att skydda såväl byggställningar, byggbodar och container. Rörelsevakter och stängsel är två viktiga inbrottsskydd som går att installera för att försvåra inbrott. Ett ytterligare komplement till inbrottsskydd vara kameraövervakning som placeras strategiskt för att få en heltäckande lösning. 

In och utpasseringssystem är idealiska om det är många som rör sig på en arbetsplats. På så vis kan man undvika att ha aktiva kameraövervakning system på alla platser och tidpunkter. För att kunna motivera kameraövervakning på en arbetsplats måste du som arbetsgivare meddela personalen annars kan det vara integritetskränkande. Kom ihåg att det är dina behov som styr omfattningen av larmsystemet.

Hyr kameraövervakning och inbrottsskydd

Ett smart alternativ är att hyra sin utrustning och på så vis göra företaget en stor ekonomisk tjänst. Du betalar bara för perioden som du hyr. På så vis finns det en stor flexibilitet i förhållandet mellan kostnad och behov. Du kan enkelt justera omfattningen på larmet och den tjänst du hyr. Hyresperioden kommer utan bindningstid och skapar flera möjligheter för dig som företagare.

Att hyra sin kameraövervakning och inbrottsskydd är en prisvärd investering jämfört med vad en obevakad egendom kan kosta. Vid en stöld är det väldigt attraktivt för inbrottstjuvar att ta med sig dyra verktyg och maskin. Även material är en efterfrågad produkt. När material och verktyg försvinner behöver de ersättas, nytt material beställas och arbetet blir stillastående.

Under tiden som projektet inväntar material beställningarna behöver arbetarna fortfarande få ut sina löner och hela projektet försenas. Det skapar påfrestningar både när det gäller tid och pengar och kan vara en avgörande faktor för huruvida man får fortsätta behålla kontraktet.

Koppla av efter en lång arbetsvecka men fortsätt ha koll på läget

En tjuv kan slå till vilken dag i veckan som helst. När du har stängt, larmat och gått hem för dagen kan du fortsätta att ha koll på egendomen genom att koppla kameraövervakning till din telefon.

Skapa full kontroll genom att koppla på appen i samma stund som du går hem. Den kommer larma när det sker rörelse och du kan välja hur du ska agera. Är det ett djur som är orsaken till att larmet sätts igång kan du välja att avvisa. Signalen plockas inte upp av väktartjänst.

Skulle det istället vara ett försök till inbrott, kan du istället välja att påkalla uppmärksamhet och även följa händelseförloppet direkt i din mobil. Du kan känna dig trygg med att väktartjänst tar hand om ärendet på ett professionellt sätt.

Vi är med dig hela vägen

Vi på Hyrsäkerhetsbolaget hjälper ditt byggföretag att skräddarsy ditt nästa larmsystem. Hos oss kan du vara säker på att få gedigen kunskap och kompetens och förstklassig service. Vi ser till att du får hjälp genom hela processen – från ett platsbesök till färdig installation. Självklart är vi där även när du behöver extra tillsyn av ditt larmsystem. Med våra produkter kan vi ge dig tryggheten i att leverera kvalitet varje gång!

Kontakta oss för att få veta vad vi kan erbjuda dig för larmlösning. Kom ihåg alla våra hyrlarm kommer utan bindningstid så du kan få flexibilitet och frihet när du väljer att säkra din arbetsplats.

SAMARBETSPARTNERS

BRANCHSTANDARD